Lax- och citronpasta



En sjukt lättlagad och väldigt god laxrätt, en lätt måltid som inte ger någon risk för paltkoma.

Lax- och citronpasta (4 personer)

400 g laxfilé
100 g rökt lax
2,5 dl matlagningsgrädde
100 g sockerärtor
4 port pasta
1 citron
Gräslök
Dill
Salt
Peppar

1. Skölj och strimla sockerärtorna. Hacka gräslök och dillen (om du använder färska råvaror).
2. Tvätta citronen, riv skalet.
3. Sätt igång pastakoket.
4. Skär laxfilén och den rökta laxen i 3x3 cm stora bitar. Salta och peppra laxen.
5. Hetta upp matlagningsgrädden i en stekpanna/vid kastrull. Tillsätt citronskalet.
6. Tillsätt laxfilén och låt puttra på ganska låg värme. (Färsk lax=några min, fryst lax=8-10 min)
7. Rör ner den rökta laxen, gräslök, dill och sockerärter när laxen är klar.
8. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
9. Vänd ner laxsåsen i den kokta pastan och servera.

Tips: Ta dubbla mängden grädde och krydda lite extra med citronsaft, salt, peppar, gräslök och dill så får du extra mycket sås.

Pizza Silvia



1 st telefonsamtal
12 minuters väntan
60 kr

Klar att servera, ät och njut!

Matilda1:s pastasås



(2 pers)

Ingredienser:
4-5 skivor kassler
1 näve broccoli
2,5-5 dl matlagningsgrädde
ca 1 dl Riven ost
Svartpeppar


Gör så här:
Strimla kasslern och stek den i några minuter. Skär/dela broccolin i bitar och lägg det i stekpannan tillsammans med kasslern. Tillsätt grädde och riven ost efter behag. Låt puttra tills osten har smält. Peppra (OBS, salta ej, kasslern i sig innehåller redan nog mycket salt) Servera med pasta.

Tips 1: Om broccolin är fryst, spola den under varmt vatten en kort stund så går den att tina.
Tips 2: Köp bara 2,5 dl grädde så kan du tillsätta mjölk om du vill ha pastasåsen mer rinnig.
Tips 3: Är såsen för rinnig? Tillsätt mer ost.


Oreganokyckling



Ingredienser (4 portioner/st.)

4 st kycklingfiléer
1 paket bacon
2.5 dl lätt cremefraiche
2.5 dl mellangrädde
1.5 msk torkad oregano
 
sambal oelek
  salt
  soja
   
   

Gör så här

Knaperstek bacon i bitar och låt rinna av på hushållspapper.
Dela kycklingfileérna i bitar och bryn i stekpannan, salta.
Häll grädden och cremefraichen över kycklingen.
Tillsätt sedan oregano samt samabl oelek, salt och soja efter smak.
Lägg i den knaperstekta baconen och låt putta i ca 5 min.
Servera med pasta, ris eller klyftpotatis.


Kasslergryta



En snabb och enkel version av korvstroganoff

Ingredienser (4 portioner)

400 gram benfri kassler
1 msk smör till stekning
2 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
0.5 tsk oregano
1 nypa salt och peppar
2 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Skär kasslern i fina strimlor eller tärningar. Fräs dem i smör i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och grädde.
    Låt koka ihop tills såsen är simmig, ca 3 minuter.
  2. Tillsätt oregano. Smaksätt eventuellt med salt och peppar. Strö över persiljan.
  3. Servera med t ex pasta och sallad.

Köttfärsbiffar



Ingredienser

600 g köttfärs
2 dl mjölk
3/4 dl ströbröd
1 lök
1 msk potatismjöl
1 msk mjöl
2 ägg
2 1/2 tsk salt
peppar (efter smak)


Gör såhär
Lägg ströbrödet i mjölken och låt det svälla ca 5 min. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner ströbrödet och blanda. Forma biffarna så det blir ca 1,5 cm tjocka. Stek sakta på medelvärme i smör.



Kycklingpaj





Till pajdeg

3 dl vetemjöl
100 gram smör
2 msk kallt vatten



Fyllning

3 st kycklingfiléer
15 cm (ca 300 g) purjolök
1 msk smör
0.5 tsk salt
1 st röd paprika
2 dl mexican-chili lätt creme fraiche
3 st ägg
3 dl riven ost

Gör så här

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tumma ut degen i formen. Nagga botten. Ställ formen i kylen och låt kallna. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Tips: Gör 1½ sats deg eller kanske till och med dubbelsats om du har 3 hela filéer.

Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, ,purjo, paprika, creme fraiche, ägg och hälften av osten. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader i ca 35-40 minuter. Tips: Servera med grönsallad till.


RSS 2.0