Kycklingpaj





Till pajdeg

3 dl vetemjöl
100 gram smör
2 msk kallt vatten



Fyllning

3 st kycklingfiléer
15 cm (ca 300 g) purjolök
1 msk smör
0.5 tsk salt
1 st röd paprika
2 dl mexican-chili lätt creme fraiche
3 st ägg
3 dl riven ost

Gör så här

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tumma ut degen i formen. Nagga botten. Ställ formen i kylen och låt kallna. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Tips: Gör 1½ sats deg eller kanske till och med dubbelsats om du har 3 hela filéer.

Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, ,purjo, paprika, creme fraiche, ägg och hälften av osten. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader i ca 35-40 minuter. Tips: Servera med grönsallad till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0