Kycklingpaj
|
|
3 dl | vetemjöl |
100 gram | smör |
2 msk | kallt vatten |
|
|
3 st | kycklingfiléer |
15 cm (ca 300 g) | purjolök |
1 msk | smör |
0.5 tsk | salt |
1 st | röd paprika |
2 dl | mexican-chili lätt creme fraiche |
3 st | ägg |
3 dl | riven ost |
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tumma ut degen i formen. Nagga botten. Ställ formen i kylen och låt kallna. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Tips: Gör 1½ sats deg eller kanske till och med dubbelsats om du har 3 hela filéer.
Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, ,purjo, paprika, creme fraiche, ägg och hälften av osten. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader i ca 35-40 minuter. Tips: Servera med grönsallad till.
Kommentarer
Trackback