Hemgjord pizza

Ingredienser

Pizzadeg

3,5 dl varmt vatten
1 påse torrjäst
2 msk socker
1,5 tsk salt
2 msk olivolja
10 dl vetemjöl

Tomatsås

1 gul lök
1 msk olja
1 pkt krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt, strösocker, svartpeppar

Fyllning

Ex. skinka, salami, riven ost, champinjoner, skivade tomater, ananas, köttfärs etc.

Gör så här

1. Börja med pizzadegen. Mät upp  vatten i en stor skål.
2. Lös upp torrjästen och sockret i  vattnet och låt stå i 10 minute.
3. Tillsätt olja, salt och vetemjöl. Arbeta med degkrokar i några minuter till degen är slät och elastisk.
4. Lägg degen i en stor, inoljad skål, låt läsa under bakduk i ca. 1 h till dubbel storlek.
5. Börja med tomatsåsen medan degen jäser. 
6. Finhacka löken och fräs i olja i en kastrull.
7. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré.
8. Låt småkoka i 15-20 minuter.
9. Kavla ut degen till långpannestorlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
10. Bred ut tomatsåsen och lägg på fyllningen.
11. Grädda pizzan i 200-225 grader i 8-10 minuter.
  

Tips; Det går att frysa in pizzadegen innan den kavlats ut. Olja då en påse och se till att ha luftutrymme i den då degen kan fortsätta jäsa lite i frysen.


RSS 2.0