Enkel pastagratäng

 
Ingredienser (6-7 portioner)
3 pkt bacon
2 st små burkar skivade champinjoner
1 påse bandspaghetti (500 g)
Riven ost
(2 st tomater)

Sås
1 burk krossade tomater (400 g)
2 dl grädde eller mjölk
1-2 msk italiensk salladskrydda

1. Koka bandspaghettin och låt rinna av i ett durkslag. Lägg i en stor ugnsfast form.
2. Stek champinjoner och bacon och lägg över bandspaghettin.
3. Gör såsen och häll den över bandspaghetti, bacon & champinjoner.
4. Dekorera eventuellt med skivade tomater och strö över riven ost.
5. Grädda i ugnen 10 min i 200-225 grader.

Malins fyllda minipitabröd

Ingredienser (15 st)
15 g jäst
1,5 dl fingervarmt vatten
1 msk matolja
1 tsk salt
1 tsk flytande honung
3,5 dl vetemjöl special

Fyllning
½ st grillad kyckling
1 st röd paprika
1,5 dl majonäs
1 tsk curry

1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det kalla vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt matolja, salt, honung och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under bakduk i ca. 1 timme.
2. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig på nytt. Dela degen i 15 st bitar. Kavla ut dem till runda kakor, ca. 8 cm i diameter.
3. Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper och låt bröden jäsa under bakduk ca 20 min.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min, 225 grader. Låt kallna på galler och skär en djup ficka i varje bröd.
5. Rensa kyckling och paprika, skär i små bitar.
6. Rör samman majonäs och curry. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt kyckling och paprika.
7. Fördela fyllningen i de kalla pitabröden.


RSS 2.0