Fransk kycklinggryta
Ingredienser (4 portioner)
300 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
1 tsk dragon
1 tsk timjan
2 msk hackad persilja (färsk)
1 burk hela tomater (400 g)
1 aubergine (ca 300g)
1 zucchini (200 g)
1 dl syltlök
½ tsk strösocker
½ tsk salt
1 krm saltpeppar
2 dl vatten
Gör så här
1. Skär kycklingfilén i bitar, stek i en gryta någon minut.
2. Strimla vitlök och gul lök, låt steka några minuter med kycklingen.
3. Smula ned hönsbuljongen och krydda med dragon och timjan.
4. Häll på vatten och tomaterna, låt koka ca 5 min. under lock.
5. Skär aubergine och zucchini i bitar, stek i en stekpanna i 3-4 minuter.
6. Lägg ned aubergine och zucchini i grytan och låt allt koka ihop i ytterligare 10 minuter.
7. Tillsätt syltlök och spad i grytan.
8. Sockra och krydda med salt, peppar och persilja.
9. Servera med pasta.
Fyllda lövbiffrullader
Ingredienser (rullader)
4 st lövbiffar (ca. 500 g sammanlagt)
150 g smaksatt färskost
Svartpeppar
Salt
Ingredienser (sås)
2,5 dl grädde eller crème fraiche
3 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
1 tsk tomatpuré
2-3 tsk dijónsenap
1 krm timjan
Gör så här
1. Dela upp färskosten i lika många bitar som antalet lövbiffar.
2. Lägg en bit färskost på varje lövbiff. Rulla ihop, fäst med tandpetare och lägg skarven neråt.
3. Salta och peppra rulladerna.
4. Tillsätt grädde/crème fraiche och koka upp såsen.
5. Tillsätt vatten, soja, tomatpuré, senap och timjan i såsen. Krydda ev med salt och peppar.
6. Koka rulladerna i såsen i ca. 10 minuter.
7. Servera med klyftpotatis och grönsaker.
Räksoppa
Ingredienser (4 portioner)
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
3-4 stora morötter
½ gul lök
1 msk smör
200 g räkost
2 dl crème fraiche
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Räkor
Dill
Gör så här
1. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärningarna.
2. Riv och hacka morötter och lök. Fräs i stekpanna.
3. Blanda ned morotötter, lök, crème fraiche och räkost i buljongen.
4. Krydda och lägg i lite räkor. Låt sjuda några minuter.
5. Servera med mjukt bröd.