Kantarellkyckling



Ingredienser (4 st portioner)
3 st kycklingfiléer
3 dl vispgrädde
1 stor näve kantareller (eller annan svamp)
2 msk kalvfond
Soja
Salt
Peppar

Gör så här
1. Putsa kycklingen och skär den i bitar.
2. Stek i smör och tillsätt svampen i slutet.
3. Häll över grädden och låt sjuda några minuter.
4. Smaksätt med fond, soja, salt & peppar.
5. Servera med pasta eller ris.

Ädelostsås



Ingredienser
1 st Kvibille gräddädel (utan smaksättning)
2 st creme fraiche
2 msk oxfond
Salt
Peppar

Gör så här
1. Blanda alla ingredienser i en liten kastrull.
2. Sjud på låg värme tills såsen är varm.
3. Klar att servera

Tips: Den här såsen passar till det mesta; kyckling, ribs, kött osv.

Fond "du chef" - gryta



Ingredienser (4 portioner)
3 st kycklingfiléer
2 st paprikor
5 dl vatten
2 st fond "du chef" - chicken
Ljus maizena

1. Putsa kycklingfiléerna och skär dem i bitar.
2. Stek kycklingbitarna i en klick smör.
3. Kärna ur paprikorna och skär i bitar.
4. Lägg paprikan i stekpannan när kycklingbitarna har fått lite färg, låt steka ytterliga någon minut.
5. Tillsätt vattnet och fond "du chef".
6. Red med maizena till önskad konsistens.
7. Servera med ris.

Chunky Tomato Soup



Ingredienser (2 portioner)
1 påse KNORR Italian chunky tomato soup (with mascarpone & sundried tomatoes)
1 pkt crab sticks
Lite broccoli
Persilja

Gör så här
1. Värm tomatsoppan i en kastrull.
2. Tillsätt crab sticks & broccoli.
3. Häll upp i djuptallrik.
4. Garnera med persilja
5. Servera med mjukt bröd.

Tips: Vi (Matilda1 & Matilda2) provsmakade den här soppan i maxiköket. Tanten som gav oss smakproverna tipsade oss om att man kan variera soppan en hel del. Varför inte tillsätta korv och göra en korvstroganoff? Eller kyckling, paprika m.m?

Frukostbullar

Ingredienser (24 st)
50 g margarin eller smör
5 dl vatten eller mjölk
1 pkt jäst (50 g)
1-2 tsk salt
6 dl rågsikt
7 dl vetemjöl

1. Smällt margarinet i en kastrull.
2. Tillsätt vätskan och värm till fingervärme (37 grader)
3. Lös upp jästen i en bunke med lite av degspadet.
4. Tillsätt resten av degspadet, salt, rågsikt och 5 dl av vetemjölet.
5. Arbeta degen smidig, ca 4 min med degkrokar eller 8 min för hand.
6. Tillsätt mer rågsikt eller vetemjöl tills degen lossnar från bunkens kanter.
7. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
8. Lägg degen på mjölad arbetsbänk.
9. Dela den i 4 stora bitar och dela sedan varje bit i 6 delar.
10. Forma runda småfrallor och lägg på smorda plåtar (eller bakplåtspapper).
11. Låt bröden jäsa övertäckta i ytterligare 30 min.
12. Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 9-10 min.
13. Låt bröden svalna inlindade i bakdukar.

Tips: Pensla bröden med vatten, ägg eller sirap innan gräddning och strö över solrosfrön, vallmofrön eller liknande.


RSS 2.0