Lax- och citronpasta



En sjukt lättlagad och väldigt god laxrätt, en lätt måltid som inte ger någon risk för paltkoma.

Lax- och citronpasta (4 personer)

400 g laxfilé
100 g rökt lax
2,5 dl matlagningsgrädde
100 g sockerärtor
4 port pasta
1 citron
Gräslök
Dill
Salt
Peppar

1. Skölj och strimla sockerärtorna. Hacka gräslök och dillen (om du använder färska råvaror).
2. Tvätta citronen, riv skalet.
3. Sätt igång pastakoket.
4. Skär laxfilén och den rökta laxen i 3x3 cm stora bitar. Salta och peppra laxen.
5. Hetta upp matlagningsgrädden i en stekpanna/vid kastrull. Tillsätt citronskalet.
6. Tillsätt laxfilén och låt puttra på ganska låg värme. (Färsk lax=några min, fryst lax=8-10 min)
7. Rör ner den rökta laxen, gräslök, dill och sockerärter när laxen är klar.
8. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
9. Vänd ner laxsåsen i den kokta pastan och servera.

Tips: Ta dubbla mängden grädde och krydda lite extra med citronsaft, salt, peppar, gräslök och dill så får du extra mycket sås.

Kommentarer
Postat av: Helon

5 av 5 toasters!

Vi skippade självklart gräslöken, och i efterhand kom vi på att vi hade kvar räkor i kylskåpet som vi kunde ha kastat ner i laxröran. Det hade nog blivit nice! Kräftstjärtar hade nog också fungerat. Då hade det blivit ännu matigare

2009-12-09 @ 08:05:43
URL: http://mini.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0