Grillade lax-wallenbergare




Ingredienser (3-4 portioner)
3 st laxfiléer (drygt 300 g)
2 msk hummerfond
1 ägg
5 st skivor kantskurna formbröd
2 krm salt
1 krm svartpeppar
½ dl hackad persilja

Sås
2 dl crème fraiche
3 msk hackade örter (dill, gräslök, persilja, basilika osv.)
2 krm salt

1. Lägg lax, fond, ägg, bröd, salt, peppar och persilja i en matberedare.
2. Sätt igång matberedaren & stäng av när ingrendienserna har blandats till en smet.
3. Grilla eller stek biffarna i ca. 5 min tills de har fått lite färg.
4. Servera laxbiffarna med kokt eller stekt potatis.

Tips: Har du inte tillgång till färska örter kan du med fördel använda torkade örter på burk istället, följ då inte måtten i receptet utan smaka av istället.

RSS 2.0