Pasta med bacon- & ädelostsås



Ingredienser (3 portioner)

2 pkt bacon
2 st paprikor
140 g ädelost
Mjölk/grädde
Svartpeppar
Salt

1. Stek bacon och låt rinna av på papper.
2. Hacka paprikan och stek i stekpanna.
3. Lägg i bacon, ädelost och späd med mjölk/grädde tills du får den mängd sås du vill ha.
4. Låt puttra några minuter, servera med pasta av något slag.

Tips: Vi använde Kvibilles gräddädel (fetthalt 36 %). Osten var mycket krämig och innehöll en hel del sälta, så var försiktig med saltet! 

Asiatisk lax



Ingredienser (2 portioner)

4 st laxfiléer (á 125 g)
5 dl vispgrädde
2-3 tsk malen ingefära
2 tsk farinsocker
2 msk pressad lime/citron
(Potatismjöl)
Vitpeppar
Salt

1. Lägg filéerna i en ungssäker form, gärna en som inte är speciellt vid eftersom delar av såsen kommer att koka bort under tillagningen i såna fall.
2. Blanda grädde, ingefära, farinsocker, lime-/citronsaft, vitpeppar och salt i en skål. Tillsätt eventuellt lite potatismjöl så håller såsen ihop bättre.
3. Häll gräddblandningen över laxfiléerna och låt stå i ugnen ca. 15 min, 225 grader.
4. Servera med ris.

Tips: Gillar du vitlök? Tillsätt gärna lite pressad vitlök i gräddsåsen i såna fall.

Kycklingwok



Ingredienser (4-5 portioner)

900 g kycklingfilé
600g wokgrönsaker
3 msk kalvfond
1 burk crème fraiche paprika-chili
2 tsk soja
Salt
Peppar
Paprikapulver/chilikrydda

1. Strimla kycklingfiléerna och bryn i stekpanna
2. Krydda med salt, peppar, paprikapulver/chilikrydda.
3. Tillsätt wokgrönskarna och låt steka med kycklingen.
4. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra några minuter.
5. Servera med pasta, ris eller nudlar

Tips 1: Ta två burkar med crème fraiche om du vill ha extra mycket sås.
Tips 2: Testa olika påsar med wokgrönsaker för ökad variation.


Fläskfilégryta med kabanoss




Ingredienser (4 portioner)

1 st fläskfilé
3 st kabanosskorvar
½ purjolök
2 st charlottenlökar
1 st stor vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
5 dl grädde
Salt
Peppar
Ajvar relish

1. Putsa fläskfilén och skär i 2 cm tjocka skivor. Bryn i stekpanna och lägg över i en gryta.
2. Skär korven i bitar och lägg över i grytan.
3. Stek löken lätt, tillsätt grädde, ajvar relish och kryddor och lägg över i grytan.
4. Servera med kokt potatis

Tips 1: Gillar du stark mat kan du tillsätta rejält med ajvar relish så får du en enorm hetta i maten.
Tips 2: Fläskfilén går att bytas ut med exempelvis kycklingfilé eller falukorv.

Kycklingpasta med fetaost



Ingredienser (4 portioner)

1 kg kycklingfilé
(2 vitlöksklyftor)
2 st tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
200 g fetaost
Oregano
Salt
Peppar

1. Skär kycklingen i bitar och bryn i stekpanna.
2. Finhacka vitlöken och låt fräsa med kycklingen.
3. Krydda med salt, peppar & oregano.
4. Häll i grädden och låt koka upp.
5. Lägg i hackade tomater och vänd ned fetaosten.
6. Servera med pasta.

Italiensk pasta



Ok, namnet är kanske lite missvisande, men rätten har i alla fall samma färger som Italiens flagga.

Ingredienser:
500 g pasta
4 kycklingfiléer
2 msk kycklingfond
200 g fryst spenat
6 st soltorkade tomater i marinad
(2 st vitlöksklyftor)
5 dl matlagningsgrädde
Salt & Peppar
Parmesanost

1. Koka pastan.
2. Strimla kycklingfilé och tomater.
3. Bryn kycklingen och tillsätt spenaten.
4. Lägg i tomtarna och pressa ner vitlöken.
5. Tillsätt fond, grädde och kryddor. Låt koka samman.
6. Häll kycklingsåsen över pastan och riv ost ovanpå.

RSS 2.0