Enchiladas

Ingredienser (4-5 portioner):
1000 g köttfärs
2 st påsar tacokrydda
1 st creme fraiche paprika chili
1 st creme fraice naturell
1 st tacosås medium
1 stor gul lök
1 st gul paprika
1 st röd paprika
8 st tortillabröd
Riven ost

Gör så här:
1. Stek köttfärsen. Tillsätt hackad lök och paprika, låt fräsa några minuter.
2. Tillsätt creme fraice, tacosås och tacokrydda. Låt puttra i några minuter.
3. Fördela köttfärsblandningen i tortillabröden. Vik ihop bröden och lägg dem med skarven nedåt i en ungsfast form. Strö över riven ost.
4. Gratinera i 225 grader i mitten av ugnen i ca. 5 min tills osten har smält.
5. Servera med majs, creme fraice, tomat, sallad, gurka etc.

Svampgratinerade älgfärsbiffar

Ingredienser (4-5 portioner):

Biffar
0,75 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 gul lök
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g älgfärs
1 ägg

Svampstuvning
300 g färska champinjoner eller annan svamp
2,5 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar

Gratinering

2 dl riven ost
 
Gör så här:

1. Lägg havregryn, potatismjöl, mjöl och fond i en skål. Rör om och låt svälla i 10 min.
2. Hacka löken och fräs i stekpanna tills den är mjuk. Lägg över löken i havregrynsblandningen. Salta och peppra.
3. Tillsätt ägg och färs i havregrynsblandningen och blanda till en smidig smet.
4. Forma färsen till biffar med fuktade händer. Lägg på ett bakplåtspapper. Stek biffarna i smör tills de är nästan genomstekta. Lägg över i en ungsfast form.
5. Gör svampstuvningen. Skiva svampen och stek i en kastrull i smör tills den är mjuk. Tillsätt vetemjöl och rör om. Tillsätt grädden och låt sjuda under omrörning i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
6. Skeda stuvningen över biffarna och strö över riven ost.
7. Gratinera högt uppe i ugnen i ca 10 min.
6. Servera med kokt potatis och broccoli.

Musselspaghetti

Ingredienser (5 portioner):
400 g spaghetti
2 st burkar blåmusslor (ICA's á 360 g varav 170 g musslor)
8 svarta oliver
1 st gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 dl musselspad
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Parmesan

Gör så här:
1. Sätt igång pastakoket.
2. Gör såsen: Fräs gul lök och vitlök i smör tills de är mjuka. Tillsätt krossade tomater, musselspad, salt och svartpeppar. Koka ihop och låt puttra i minst 10 min.
3. Blanda tomatsåsen med pastan, musslorna och oliverna.
4. Strö över parmesan.

Köttbullewrap

Ingredienser (2 portioner)
1 st squash
2 st paprikor
1 msk olja
4 msk philadelphiaost
4 st tortillabröd
Örtkrydda
Chiliflakes
16 st köttbullar

Gör så här
1. Skiva squashen och paprikorna, stek i olja tills grönsakerna har mjuknat.
2. Krydda med örtkrydda och chiliflakes.
3. Stek köttbullarna och dela dem på mitten.
4. Bred 1 msk philadelphiaost på varje tortillabröd.
5. Fyll bröden med de stekta grönsakerna och köttbullarna.

RSS 2.0