Saffranskyckling

Ingredienser (4 portioner)
½ st gul lök
1 st vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
250 g körsbärstomater
1 pkt saffran
1 msk vitvinsvinäger
½ st kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
100 g färskost
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här
1. Finhacka den gula löken, fräs i en stekpanna i någon minut. Pressa ned vitlöksklyftan och låt den fräsa med en liten stund.
2. Skär kycklingfiléerna i bitar och halvera körsbärstomaterna. Tillsätt kyckling och tomater i lökblandningen och låt fräsa i ytterligare någon minut.
3. Tillsätt saffran, salt, peppar, vitvinsvinäger, buljongtärning och vatten. Låt småkoka tills kycklingen är genomstekt.
4. Rör ned färskosten, låt den smälta. Servera med ris.

Kycklingfilé i apelsinsås

Ingredienser
2 st apelsiner
1 st crème fraiche
2 msk honung
1 st hönsbuljongtärning
600 g kycklingfilé
ljus maizena
salt och svartpeppar

Gör så här
1. Riv skalet på de båda apelsinerna, lägg åt sidan för att spara till garnerning.
2. Pressa ned apelsinsaften i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, honung och buljongtärning.Smaka av med salt och peppar.
3. Skär kycklingfiléerna i bitar, bryn i en stekpanna.
4. Häll apelsinsåsen över kycklingen, sjud i några minuter och red med ljus maizena.
5. Garnera med apelsinskal och servera med ris.

Tomatsallad

Ingredienser (4 portioner)
4 st tomater
1 st rödlök
1 msk olivolja
½ msk vitvinsvinäger (jag brukar ta lite mindre)
salt och svartpeppar

Gör så här
1. Skiva tomaterna och rödlöken, lägg dem i en skål.
2. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger.
3. Krydda med salt och peppar.

Pastagrätäng med rökt skinka och ärtor

Ingredienser (4 portioner)
4 portioner pasta
250 g gröna ärtor
250 g rökt skinka
1 gul lök
4 st ägg
3 dl mjölk
2 tsk oregano
100 g riven ost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här
1. Koka pastan, tillsätt ärtorna när det återstår en minut av koktiden.
2. Strimla den rökta skinkan samt skala och strimla löken.
3. Vispa samman ägg, mjölk och oregano. Krydda med salt och peppar.
4. Stek löken och låt skinan fräsa med någon minut i slutet.
5. Blanda samman pastan med löken och skinkan, lägg i en smord ugnsform.
6. Häll över äggblandningen och strö över riven ost.
7. Gratinera i ugnen i 25-30 min,  225 grader.

RSS 2.0