Asiatisk lax



Ingredienser (2 portioner)

4 st laxfiléer (á 125 g)
5 dl vispgrädde
2-3 tsk malen ingefära
2 tsk farinsocker
2 msk pressad lime/citron
(Potatismjöl)
Vitpeppar
Salt

1. Lägg filéerna i en ungssäker form, gärna en som inte är speciellt vid eftersom delar av såsen kommer att koka bort under tillagningen i såna fall.
2. Blanda grädde, ingefära, farinsocker, lime-/citronsaft, vitpeppar och salt i en skål. Tillsätt eventuellt lite potatismjöl så håller såsen ihop bättre.
3. Häll gräddblandningen över laxfiléerna och låt stå i ugnen ca. 15 min, 225 grader.
4. Servera med ris.

Tips: Gillar du vitlök? Tillsätt gärna lite pressad vitlök i gräddsåsen i såna fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0