Saffranskyckling
Ingredienser (4 portioner)
½ st gul lök
1 st vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
250 g körsbärstomater
1 pkt saffran
1 msk vitvinsvinäger
½ st kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
100 g färskost
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
1. Finhacka den gula löken, fräs i en stekpanna i någon minut. Pressa ned vitlöksklyftan och låt den fräsa med en liten stund.
2. Skär kycklingfiléerna i bitar och halvera körsbärstomaterna. Tillsätt kyckling och tomater i lökblandningen och låt fräsa i ytterligare någon minut.
3. Tillsätt saffran, salt, peppar, vitvinsvinäger, buljongtärning och vatten. Låt småkoka tills kycklingen är genomstekt.
4. Rör ned färskosten, låt den smälta. Servera med ris.
½ st gul lök
1 st vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
250 g körsbärstomater
1 pkt saffran
1 msk vitvinsvinäger
½ st kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
100 g färskost
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
1. Finhacka den gula löken, fräs i en stekpanna i någon minut. Pressa ned vitlöksklyftan och låt den fräsa med en liten stund.
2. Skär kycklingfiléerna i bitar och halvera körsbärstomaterna. Tillsätt kyckling och tomater i lökblandningen och låt fräsa i ytterligare någon minut.
3. Tillsätt saffran, salt, peppar, vitvinsvinäger, buljongtärning och vatten. Låt småkoka tills kycklingen är genomstekt.
4. Rör ned färskosten, låt den smälta. Servera med ris.
Kommentarer
Trackback