Pastagrätäng med rökt skinka och ärtor

Ingredienser (4 portioner)
4 portioner pasta
250 g gröna ärtor
250 g rökt skinka
1 gul lök
4 st ägg
3 dl mjölk
2 tsk oregano
100 g riven ost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här
1. Koka pastan, tillsätt ärtorna när det återstår en minut av koktiden.
2. Strimla den rökta skinkan samt skala och strimla löken.
3. Vispa samman ägg, mjölk och oregano. Krydda med salt och peppar.
4. Stek löken och låt skinan fräsa med någon minut i slutet.
5. Blanda samman pastan med löken och skinkan, lägg i en smord ugnsform.
6. Häll över äggblandningen och strö över riven ost.
7. Gratinera i ugnen i 25-30 min,  225 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0