Kycklingfilé i apelsinsås
Ingredienser
2 st apelsiner
1 st crème fraiche
2 msk honung
1 st hönsbuljongtärning
600 g kycklingfilé
ljus maizena
salt och svartpeppar
Gör så här
1. Riv skalet på de båda apelsinerna, lägg åt sidan för att spara till garnerning.
2. Pressa ned apelsinsaften i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, honung och buljongtärning.Smaka av med salt och peppar.
3. Skär kycklingfiléerna i bitar, bryn i en stekpanna.
4. Häll apelsinsåsen över kycklingen, sjud i några minuter och red med ljus maizena.
5. Garnera med apelsinskal och servera med ris.
2 st apelsiner
1 st crème fraiche
2 msk honung
1 st hönsbuljongtärning
600 g kycklingfilé
ljus maizena
salt och svartpeppar
Gör så här
1. Riv skalet på de båda apelsinerna, lägg åt sidan för att spara till garnerning.
2. Pressa ned apelsinsaften i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, honung och buljongtärning.Smaka av med salt och peppar.
3. Skär kycklingfiléerna i bitar, bryn i en stekpanna.
4. Häll apelsinsåsen över kycklingen, sjud i några minuter och red med ljus maizena.
5. Garnera med apelsinskal och servera med ris.
Kommentarer
Trackback