Svampgratinerade älgfärsbiffar

Ingredienser (4-5 portioner):

Biffar
0,75 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 gul lök
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g älgfärs
1 ägg

Svampstuvning
300 g färska champinjoner eller annan svamp
2,5 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar

Gratinering

2 dl riven ost
 
Gör så här:

1. Lägg havregryn, potatismjöl, mjöl och fond i en skål. Rör om och låt svälla i 10 min.
2. Hacka löken och fräs i stekpanna tills den är mjuk. Lägg över löken i havregrynsblandningen. Salta och peppra.
3. Tillsätt ägg och färs i havregrynsblandningen och blanda till en smidig smet.
4. Forma färsen till biffar med fuktade händer. Lägg på ett bakplåtspapper. Stek biffarna i smör tills de är nästan genomstekta. Lägg över i en ungsfast form.
5. Gör svampstuvningen. Skiva svampen och stek i en kastrull i smör tills den är mjuk. Tillsätt vetemjöl och rör om. Tillsätt grädden och låt sjuda under omrörning i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
6. Skeda stuvningen över biffarna och strö över riven ost.
7. Gratinera högt uppe i ugnen i ca 10 min.
6. Servera med kokt potatis och broccoli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0