Smördegsinbakad fläskfilé



Ingredienser (5 portioner)
500-600 g fläskfile
2 st smördegsrullar
200 g skivade champinjoner
1 liten burk Majs
2 burkar creme fraiche
1-2 st vitlöksklyftor
Salt och peppar, ev chili
Soya

Ugn ca 175 grader, 10-15 min

Gör så här
1. Skär fläskfilén i 2-3 cm tjocka skivor och stek bitarna i en stekpanna så de får en fin stekyta, salta och peppra och tillsätt ev. chili.
2. Skiva champinjoner och stek i en kastrull, sätt i creme fraiche, majs och smaksätt sedan med soya, vitlök, salt och peppar.
3. Lägg ut smördegen på ett baklåtspapper på en ungsplåt med kanter. Ställ sedan fläskfilébitarna på högkant och mellan bitarna klickas creme fraicheröran, använd hela röran och lägg sedan röran på köttet om det blir över.
4. Lägg över den andra smördegsrullen och "vik ihop" kanterna så smördegen är tät.
5. Sätt in i ugnen och låt den vara inne ca 15-20 min eller till smördegen blivit gyllenbrun.

Servera med någon form av potatis.

Tips 1: Det går att variera denna maträtt enkelt genom att använda olika sorters fyllning, använd det du tycker är gott!
Tips 2: Om du ska servera med någon form av potatis som ska tillagas i ugnen så gör den nästan färdig när smördegen ska sättas in i ugnen. Ta då ut potatisen ett slag och sätt tillbaka in i ugnen längst ner när smördegen börjar bli klar.

Kommentarer
Postat av: Helon

Vi brukar köra utan potatis och har bara sallad till. Och så gör vi en egen deg som blir lite mer som bulldeg istället för smördeg, lite mer flexibel.
Sen ost, en röra med bacon, champinjoner, (lök) och chilisås. bacon, champinjoner, (löken) har man stekt innan o låtit svalna. Och sen tillsist två skivor fläskfilé.
ÅÅÅÅHH, det är så goott!!

Svar: Det låter extremt gott! Tack för tipset!
None None

2012-10-06 @ 22:14:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0