Kyckling- och kokosgryta
Ingredienser (5 portioner)
500 g kycklingfilé
1 st squash
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
1 st burk kokosmjölk
2 msk kycklingfond
1 st citron (skalet)
4 krm kardemumma
4 krm malen chilipeppar
Gör så här
1. Strimla kycklingfiléerna och bryn i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
2. Skär squashen och paprikan i bitar, fräs i stekpannnan, lägg över i grytan.
3. Tillsätt pressade vitlöksklyftor, kokosmjölk, kykclingfond, rivet citronskal.
4. Krydda med kardemumma och chilipeppar.
5. Red med ljus maizenaredning, låt grytan koka ihop i några minuter.
6. Servera med ris.
1 st squash
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
1 st burk kokosmjölk
2 msk kycklingfond
1 st citron (skalet)
4 krm kardemumma
4 krm malen chilipeppar
Gör så här
1. Strimla kycklingfiléerna och bryn i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
2. Skär squashen och paprikan i bitar, fräs i stekpannnan, lägg över i grytan.
3. Tillsätt pressade vitlöksklyftor, kokosmjölk, kykclingfond, rivet citronskal.
4. Krydda med kardemumma och chilipeppar.
5. Red med ljus maizenaredning, låt grytan koka ihop i några minuter.
6. Servera med ris.
Kommentarer
Trackback