Enkel köttgryta

Ingredienser (4 portioner):
500 g älggrytbitar
1 gul lök
1 st köttbuljongtärning
3 dl vatten
1 msk svartvinbärsgelé
Kalvfond
1 st palsternacka
2 st små morötter
1 st paprika
Matlagningsgrädde
Ljus maizena

Gör så här:
1. Bryn grytbitarna lätt i en kastrull tillsammans med löken.  Krydda med salt, peppar och kalvfond. Tillsätt buljongtärning, vatten och svartvinbärsgelé. Låt puttra under lock på låg värme i minst tre timmar.
2. Skiva palsternacka och morötter. Lägg grönsakerna i köttgrytan, fyll på med vatten tills grönsakerna och köttet är täckt, och låt puttra i ytterligare en femtio minuter.
3. Hacka paprikan och lägg ned i grytan. Tillsätt en skvätt matlagningsgrädde och red med ljus maizena.
4. Servera med kokt potatis och svartvinbärsgelé.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0