Chokladfyllda havreflarn
Ingredienser (ca. 25 st dubbla havreflarn):
150 g smör eller margarin
3 dl havregryn
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
½ dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Rör ned havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver, sirap och grädde.
2. Klicka ut smeten med tesked på plåtar klädda med bakplåtspapper. Se till att ha rikligt med mellanrum eftersom kakorna kommer att flyta ut mycket när de är i ugnen, 8 st kakor per plåt tycker jag är lagom.
3. Grädda kakorna i ca. 8 min. Låt stelna på plåten, lyft sedan över dem på ett galler där de får kallna ordentligt.
4. Smält blockchokladen i vattenbad. Bred rikligt med choklad på ett flarn, tryck sedan fast ett flarn ovanpå det med choklad på. Lägg tillbaka chokladflarnen på gallret med det chokladbredda flarnet uppåt. Låt stelna.
5. Förvara kakorna kallt; antingen i kylskåp eller frys.
150 g smör eller margarin
3 dl havregryn
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
½ dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Rör ned havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver, sirap och grädde.
2. Klicka ut smeten med tesked på plåtar klädda med bakplåtspapper. Se till att ha rikligt med mellanrum eftersom kakorna kommer att flyta ut mycket när de är i ugnen, 8 st kakor per plåt tycker jag är lagom.
3. Grädda kakorna i ca. 8 min. Låt stelna på plåten, lyft sedan över dem på ett galler där de får kallna ordentligt.
4. Smält blockchokladen i vattenbad. Bred rikligt med choklad på ett flarn, tryck sedan fast ett flarn ovanpå det med choklad på. Lägg tillbaka chokladflarnen på gallret med det chokladbredda flarnet uppåt. Låt stelna.
5. Förvara kakorna kallt; antingen i kylskåp eller frys.
Kommentarer
Trackback