Marängtårta med blåbär
Ingredienser
4 st marängbottnar
4 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
4 dl grekisk eller turkisk yoghurt
5 dl färska blåbär
Gör så här
1. Lägg hälften av sockret i en bunke tillsammans med vispgrädden. Vispa tills grädden är fast. Rör ned yoghurten i grädden.
2. Lägg en fjärdedel av yoghurtgrädden åt sidan. Mosa 4 dl blåbär och blanda med resterande gräddyoghurt.
3. Smaka av blåbärsgrädden, tillsätt eventuellt mer strösocker.
4. Varva blåbärsyoghurten mellan marängbottnarna. Toppa tårtan med gräddyoghurten (den utan blåbär) och garnera med 1 dl blåbär.
4 st marängbottnar
4 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
4 dl grekisk eller turkisk yoghurt
5 dl färska blåbär
Gör så här
1. Lägg hälften av sockret i en bunke tillsammans med vispgrädden. Vispa tills grädden är fast. Rör ned yoghurten i grädden.
2. Lägg en fjärdedel av yoghurtgrädden åt sidan. Mosa 4 dl blåbär och blanda med resterande gräddyoghurt.
3. Smaka av blåbärsgrädden, tillsätt eventuellt mer strösocker.
4. Varva blåbärsyoghurten mellan marängbottnarna. Toppa tårtan med gräddyoghurten (den utan blåbär) och garnera med 1 dl blåbär.
OBS! Gör inte tårtan förrän precis innan servering eftersom marängbottnarna lätt smälter av gräddblandningen!
Kommentarer
Trackback