Chicken tikka masala med gurksallad
Ingredienser (4 portioner)
Chicken tikka masala
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 burk krossade tomter (400 g)
1 påse chicken tikka masala kryddmix (40 g)
1 dl matyoghurt
1 dl vispgrädde
Ingefära
Salt
Gurksallad
400 g gurka
1 dl matyoghurt
1 tsk torkad mynta
Gör så här
1. Hacka gul lök och vitlök. Skär kycklingen i bitar.
2. Bryn kyckling, lök och vitlök i 2 msk smör. Krydda med 1 tsk salt.
3. Tillsätt krossade tomater, ingefära och kryddmix. Låt småkoka under lock ca 10 min.
4. Tillsätt yoghurt & grädde, låt småkoka ytterligare 2 minuter.
5. Hyvla gurkan i långa remsor. Blanda med yoghurt och mynta. Krydda med 2 krm salt.
6. Servera kycklinggrytan med gurksalladen och ris.
Kommentarer
Trackback