Chicken tikka masala med gurksallad



Ingredienser (4 portioner)

Chicken tikka masala
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 burk krossade tomter (400 g)
1 påse chicken tikka masala kryddmix (40 g)
1 dl matyoghurt
1 dl vispgrädde
Ingefära
Salt

Gurksallad
400 g gurka
1 dl matyoghurt
1 tsk torkad mynta

Gör så här

1. Hacka gul lök och vitlök. Skär kycklingen i bitar.
2. Bryn kyckling, lök och vitlök i 2 msk smör. Krydda med 1 tsk salt.
3. Tillsätt krossade tomater, ingefära och kryddmix. Låt småkoka under lock ca 10 min.
4. Tillsätt yoghurt & grädde, låt småkoka ytterligare 2 minuter.
5. Hyvla gurkan i långa remsor. Blanda med yoghurt och mynta. Krydda med 2 krm salt.
6. Servera kycklinggrytan med gurksalladen och ris. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0