Färsrutor med medelhavsfyllning



Ingredienser (4 portioner)
400-500 g nötfärs
½ gul lök
1 msk skånsk senap
2 msk kapris
100 g fetaost
1 tsk timjan
1 tsk kinesisk soja
1 dl vatten, vitt vin eller matlagningsgrädde
Svartpeppar

Gör så här
1. Lägg färsen mellan två stora bitar plastfolie. Kavla ut den till en stor tunn rektangel (ca. 30x25 cm).
2. Ta bort plasten och skär köttfärsen i fyra lika stora bitar.
3. Skala och hacka löken. Bre lite senap på varje färsbit men lämna en cm runtom. Fördela lök, kapris och smulad fetaost ovanpå senapen. Strö över timjan.
4. Vik ihop varje färsruta och var noga med att trycka till kanterna så fyllningen inte läcker ut.
5. Stek färsrutorna i 1 msk snör 2-3 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.
6. Häll på soja, vatten/vin/matlagningsgrädde och låt färsrutorna småkoka i skyn någon minut.
7. Servera med pasta eller matvete.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0