Kalops



Ingredienser (4 portioner)
1 kg grytbitar
10 st kryddpepparkorn
Salt & Svartpeppar
7 dl vatten
4 st morötter
3 gula lökar

1. Skär ev köttet i mindre bitar och stek på svag värme.
2. Krydda ganska rejält med salt och svartpeppar.
3. Lägg över köttet i en gryta när det har fått lite färg.
4. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll skyn i grytan.
5. Låt koka under lock på svag värme i 1-1,5 h tills köttet är mört.
6. Skala och skiva morötterna, låt koka med köttet i 10 min.
7. Skala och strimla löken, låt koka med köttet i ytterligare 10 min.
8. Red ev. med ljus maizena.
9. Servera med kokt potatis och rödbetor.



Tips: Byt ut lökarna mot purjolök istället.

Trackback
RSS 2.0