Polkagriskola

Ingredienser:
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g polkagrisar

Gör så här:
1. Smält smör i en tjockbottnad kastrull, blanda ned grädde, socker och sirap.
2. Koka smeten tills den är 121 grader (gör kulprov för att se om kolan är klar)
3. Lägg polkagrisarna i en tät påse och krossa med en kavel eller hammare.
4. Häll upp kolasmeten i en smörpapperklädd långpanna, strö över polkagrisar.
5. Låt svalna och skär/klipp sedan i bitar.
6. Slå in kolorna i smörpapper.
7. Förvara svalt (kyl eller frys)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0