Hokigryta med äggsås
Ingredienser (4 portioner)
Fiskgryta:
400 g hoki eller annan fisk
25 g smör
½ purjolök
1 tomat
Citronpeppar
Salt
Äggsås:
25 g smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl spad från fiskgrytan
4 st hårdkokta ägg
Vitpeppar
Salt
1. Koka och skala äggen, dela dem i äggskivare åt båda hållen (eller hacka för hand).
2. Smält smöret till fiskgrytan i en vid kastrull, skär fisken i bitar och lägg i kastrullen.
3. Strö över salt och citronpeppar samt tillsätt skivad purjolök och tomat.
4. Låt sjuda på svag värme i 5-10 minuter, medan du gör äggsåsen.
5. Smält smöret i en kastrull och rör ned vetemjölet.
6. Tillsätt mjölk och låt koka upp.
7. Tillsätt kokspad, salta och vitpeppra.
8. Rör ner äggbitarna i såsen, servera med kokt eller pressad potatis.
Tips: Halvera ingredienserna i äggsåsen om du inte är speciellt förtjust i just sås, om man följer grundreceptet kan det fort bli en hel del sås över (beroende på vilka det är som äter).
Kommentarer
Postat av: Helon
Haha.. viktor!
Trackback