Hokigryta med äggsås



Ingredienser (4 portioner)

Fiskgryta:
400 g hoki eller annan fisk
25 g smör
½ purjolök
1 tomat
Citronpeppar
Salt

Äggsås:
25 g smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl spad från fiskgrytan
4 st hårdkokta ägg
Vitpeppar
Salt

1. Koka och skala äggen, dela dem i äggskivare åt båda hållen (eller hacka för hand).
2. Smält smöret till fiskgrytan i en vid kastrull, skär fisken i bitar och lägg i kastrullen.
3. Strö över salt och citronpeppar samt tillsätt skivad purjolök och tomat.
4. Låt sjuda på svag värme i 5-10 minuter, medan du gör äggsåsen.
5. Smält smöret i en kastrull och rör ned vetemjölet. 
6. Tillsätt mjölk och låt koka upp.
7. Tillsätt kokspad, salta och vitpeppra. 
8. Rör ner äggbitarna i såsen, servera med kokt eller pressad potatis.

Tips: Halvera ingredienserna i äggsåsen om du inte är speciellt förtjust i just sås, om man följer grundreceptet kan det fort bli en hel del sås över (beroende på vilka det är som äter).

Kommentarer
Postat av: Helon

Haha.. viktor!

2010-03-26 @ 08:58:08
URL: http://mini.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0