Gratinerad köttfärssås
En lite lyxigare variant på klassisk köttfärssås.
Ingredienser (6 portioner)
Köttfärssås:
500-600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 burk creme fraiche paprika & chili
2 tsk soja
Basilika
Grönsaksblandning:
10 st färska champinjoner
1 st zucchini
1 st paprika
(1 gul lök)
Salt
Peppar
Riven ost
1. Börja med köttfärssåsen; stek köttfärsen och tillsätt övriga ingredienser. Låt puttra några minuter och häll över i en form. Krydda med basilika, salt & peppar.
2. Hacka grönsakerna och stek till vätskan har runnit ur blandningen. Krydda med salt & peppar och lägg i samma form som köttfärssåsen.
3. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen, 200 grader i ca. 15 minuter.
4. Servera med pasta.
Kommentarer
Postat av: Helon
Vi testade ju dethär tidigare i veckan! Gott se nanting blev det och mkt mat, fick frysa ner lite grann :) Det tog lite tid att göra maten, men det var lätt värt det!
Postat av: sandra
Gjorde den igår, så himla gott! =)
Trackback