Stekta bananer





Jag brukar inte vara något fan av varma bananer men om man tillagar dem efter det här enkla receptet blir de gudomligt goda och smakar snarlikt friterade bananer som jag brukar beställa till efterrätt när jag käkar på kinarestaurang. Bananerna får en seg yta med karamelliserat socker. Snabbt, enkelt, billig och riktigt gott!

3 portioner

Ingredienser:
3 bananer
2 msk smör
3 msk socker
Citronsaft
Kanel
Hackad mandel

1. Halvera bananderna på både längden och bredden. Smält smöret i en stekpanna.
2. Tillsätt sockret och låt smälta.
3. Stek bananerna gyllenbruna i sockersmöret.
4. Låt bananerna svalna något.
5. Droppa citronsaft på bananerna, strö över kanel och hackad mandel.
6. Servera bananerna halvvarma med vaniljglass.

Tips 1: Citronsaften gör att efterrätten blir lite mindre sliskig, och går med fördel att bytas ut mot saft från apelsin eller lime.
Tips 2: Den hackade mandeln går att uteslutas eller bytas ut mot hackade hasselnötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0