Matilda1:s kycklinggryta



3 portioner

Ingredienser:
500 g kycklingfilé
2,5 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
Valfri mängd haricots verts
Oregano
Salt
Peppar

1. Skär varje kycklingfilé  bitar och bryn i smör i en stekpanna (kycklingen behöver ej vara helt genomstekt utan det viktiga är att den får färg runt om). Salta & peppra. Lägg kycklingen åt sidan.

2. Torka ur stekpannan,. Blanda grädde, oregano och bujongtärning i stekpannan och låt koka upp. Lägg i kyckling & haricots verts. Låt puttra i några minuter tills kyckligen är klar (skär i de största bitarna och kolla för säkerhets skull).

3. Servera med valfri sort potatis, ris eller pasta.

Tips 1: Byt ut haricots verts mot exempelvis paprika, champinjoner, majs eller sockerärter.
Tips 2:
Prova att krydda med exempelvis dragon istället för oregano, eller varför inte både och?
Tips 3: Använd mer grädde om du vill ha extra mycket sås.
Tips 4: Tillsätt ljus maizena om du vill att såsen ska tjockna, alternativt red med vetemjöl.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Käkade det här i matlåda till lunch igår och kom fram till att rätten är, om möjligt, ännu godare när den har varit fryst. Ni MÅSTE prova det här enkla receptet!

2010-01-27 @ 07:18:22
URL: http://matildalidstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0