Köttfärspaj i långpanna



Deg:
100 g smält smör
2 dl vatten
50 g jäst
½ tsk salt
2 st ägg
10 dl vetemjöl

Köttfärs:
750 g köttfärs
2 gula lökar
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 st köttbuljongtärning
½ tsk italiensk salladskrydda
½ msk paprikapulver
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 dl riven ost

Dressing:
6 dl vispad grädde
2 dl majonäs
3 tsk italiensk salladskrydda

1. Gör degen, låt jäsa i bunke 40-45 minuter och gör köttfärsen under tiden.
2. Stek köttfärs och lök. Tillsätt övriga ingredienser i köttfärsblandningen och rör ner den rivna osten i slutet.
3. Dela degen i två halvor och spara lite till garnering. Kavla ut den ena halvan och lägg på bakplåtspapper i en långpanna.
4. Smeta över köttfärsblandningen och lägg nästa utkavlade deghalva ovanpå. Glöm inte garneringen.
5. Pensla med ägg och grädda pajen i mitten av ugnen, 200 grader i 20 minuter.
6. Gör dressingen medan pajen är i ugnen.
Trackback
RSS 2.0