Korvsoppa



En enkel variant på klassisk köttsoppa. Ingredienserna är många men mycket billiga, och dessutom blir det en stor soppa som räcker till många och går utmärkt att värma upp igen för att äta dagen därpå.

Ingredienser:

Soppa
400 g kålrot
200 g selleri
100 palsternacka
200 g broccoli
250 g morötter
Några potatisar
100 g purjolök
1,5 l vatten
2 dl gröna ärtor
250 g falukorv
2 köttbuljongtärningar

Klimp
1 ägg
1,5 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl

1. Skär kålrot, selleri, palsternacka, broccoli, morötter, potatis och korv i bitar.
2. Koka upp vatten och lägg i kålrot, selleri, palsternacka, morötter, potatis och buljongtärningar. Låt koka en stund.
3. Lägg i broccoli och falukorv i soppan.
4. Gör klimpen: Vispa ägg och mjölk och rör ner vetemjölet. Använd en matsked och lägg ner klickar av klimpsmeten i den kokande soppan.
5. Lägg i purjolök och ärter i grytan.
6. Smaka någon av rotfrukterna för att känna om de är genomkokta.
 
Tips 1: Byt ut falukorven till kött så får du en köttsoppa istället.
Tips 2: Uteslut ingredienser du inte har hemma och tillsätt något annat istället.
Tips 3: Öka mängden vatten om du vill ha mer sky.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0