Bangkokkyckling
En kycklinggryta med sås som smakar som en lite starkare variant av klassisk sötsur sås.
Ingredienser (3-4 portioner)
2 kycklingfiléer
1 röd lök
1 paprika
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
0,75 dl mango chutney
1,5 msk sweet chilisås
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl mellangrädde
Cashewnötter
1. Hacka kyckling, rödlök, vitlök och paprika i bitar.
2. Bryn kyckling, lök och paprika i stekpanna och tillsätt sambal oelek.
3. Slå på grädde och tillsätt mango chutney, sweet chilisås och buljongtärning.
4. Blanda i cashewnötter och låt koka i några minuter tills alla ingredienser är varma.
5. Servera med ris.
Tips 1: Byt ut kycklingfiléerna till en grillad kyckling.
Tips 2: Skippa vitlöken om du inte är så förtjust i den.
Kommentarer
Trackback