Fiskpaket




Ingredienser (2 portioner/st.)

2 st fiskfiléer, (lax, torsk, hoki eller annan fisk)
25 g smör
4 st potatisar, kokta och kalla
2 st morötter
20 cm purjolök
1 st lime eller citron
  salt och peppar
0.5 dl vatten eller vitt vin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär morötterna.
  2. Smörj ett folieark ca 40 cm långt på mitten. Skiva potatisen och lägg i botten. Salta och peppra fisken och lägg ovanpå. Skiva lime/citron och lägg på fisken. Strö purjon över och lägg morötterna på sidorna. Klicka till sist lite smör överst.
  3. Vik ihop foliearket men lämna en sida öppen och häll i vattnet/vinet och förslut.
  4. Baka paketen i ugn i ca 30 minuter. Öppna försiktigt. Paketen innehåller mycket varm ånga.

Kommentarer
Postat av: Sara

tips och tricks? borde ni inte lägga lite mer fokus på säsongen? alltså typ roliga jul-recept? jag kan låna er ett bra recept på äggtoddy?

2009-12-07 @ 01:20:00
Postat av: Matilda1

Vilken bra idé, men då gäller det ju att vi lagar mat som är typsikt julig också.. vilket jag aldrig gör.. ;b Eller jo, det blev ju tomtegröt förra veckan, men det var så lätt att göra att det nästan kändes ovärt att lägga ut ett recept ;b

2009-12-07 @ 10:16:56
URL: http://matildalidstrom.blogg.se/
Postat av: Amanda

Gott men vi saknade någon form av sås. 3 av 5 tapetvåder

2010-01-10 @ 14:19:48
Postat av: Matilda

Ni skulle ha gjort någon sås med typ grädde och fiskbuljong! Buljong är underskattat..

2010-01-14 @ 20:19:47
URL: http://matildalidstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0