Chorizofylld kyckling med ungsstekt potatis & grönsaker
Ingredienser (4 portioner)
4 kycklingfiléer
1 kg potatis
100 chorizosalami
Valfria grönsaker/rotfrukter, exempelvis..
.. paprika
.. champinjoner
.. morötter
.. körsbärstomater
.. lök
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i grova bitar. Skala och skär hårda rotfrukter som har lång tillagningstid (exempelvis morötter). Lägg i en smord långpanna och ställ in i ugnen i ca. 20 min.
2. Skär varje kycklingfilé på längden så att den öppnar sig som en fjäril. Banka lätt. Vänd med snittytan ner (då blir stekytan finare).
3. Strimla salamin och fördela i mitten av varje filé. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
4. Bryn kycklingen i stekpanna i 2 msk smör. (Fräs ev. med löken). Salta och peppra.
5. Hacka övriga grönsaker som har kortare tillagningstid (exempelvis paprika, körsbärstomater, champinjoner). Ta ut långpannan och lägg i grönsakerna. Fortsätt att tillaga i ugnen ytterligare ca. 15 min. Strö ev över ost de sista fem minuterna.
6. Smaksätt med pressad citron, valfri krydda (ex. oregano, timjan, dragon).
Tips: Ta en mildare salami om chorizon känns för stark
Kommentarer
Trackback