Chorizofylld kyckling med ungsstekt potatis & grönsaker



Ingredienser (4 portioner)

4 kycklingfiléer
1 kg potatis
100 chorizosalami

Valfria grönsaker/rotfrukter, exempelvis..
.. paprika
.. champinjoner
.. morötter
.. körsbärstomater
.. lök

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i grova bitar. Skala och skär hårda rotfrukter som har lång tillagningstid (exempelvis morötter). Lägg i en smord långpanna och ställ in i ugnen i ca. 20 min.

2. Skär varje kycklingfilé på längden så att den öppnar sig som en fjäril. Banka lätt. Vänd med snittytan ner (då blir stekytan finare).

3. Strimla salamin och fördela i mitten av varje filé. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

4. Bryn kycklingen i stekpanna i 2 msk smör. (Fräs ev. med löken). Salta och peppra.

5. Hacka övriga grönsaker som har kortare tillagningstid (exempelvis paprika, körsbärstomater, champinjoner). Ta ut långpannan och lägg i grönsakerna. Fortsätt att tillaga i ugnen ytterligare ca. 15 min. Strö ev över ost de sista fem minuterna.

6. Smaksätt med pressad citron, valfri krydda (ex. oregano, timjan, dragon).

Tips: Ta en mildare salami om chorizon känns för stark

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0