Risgrynsgröt


.. eller tomtegröt, eller vad man nu vill kalla det.
Ingredienser (2 portioner)
3/4 dl rundkornigt ris (ex. ICAs grötris)
1,5 dl vatten
1 krm salt
(1 tsk margarin)
3,5 dl mjölk
(1 liten bit kanel)
1 tsk socker
Gör så här:
1. Mät upp risgryn, vatten, salt (och ev margarin) i en kastrull. Rör om och koka upp.
2. Sänk till svag värme och lägg lock på kastrullen. Koka 5-10 min.
3. Tillsätt mjölken (och ev kanelbiten). Rör om och koka upp gröten.
4. Sänk till lägsta värmen. Lägg lock på kastrullen och låt gröten svälla utan omrörning i 40 min.
5. Tillsätt socker och rör om i gröten.
Kommentarer
Postat av: Amanda
Vi körde latvarianten dvs risgrynsgröt på korv. Inte så dumt det heller.
Trackback