Fiskpaket


Ingredienser (2 portioner/st.)
2 st | fiskfiléer, (lax, torsk, hoki eller annan fisk) |
25 g | smör |
4 st | potatisar, kokta och kalla |
2 st | morötter |
20 cm | purjolök |
1 st | lime eller citron |
salt och peppar | |
0.5 dl | vatten eller vitt vin |
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär morötterna.
- Smörj ett folieark ca 40 cm långt på mitten. Skiva potatisen och lägg i botten. Salta och peppra fisken och lägg ovanpå. Skiva lime/citron och lägg på fisken. Strö purjon över och lägg morötterna på sidorna. Klicka till sist lite smör överst.
- Vik ihop foliearket men lämna en sida öppen och häll i vattnet/vinet och förslut.
- Baka paketen i ugn i ca 30 minuter. Öppna försiktigt. Paketen innehåller mycket varm ånga.
Kommentarer
Postat av: Sara
tips och tricks? borde ni inte lägga lite mer fokus på säsongen? alltså typ roliga jul-recept? jag kan låna er ett bra recept på äggtoddy?
Postat av: Matilda1
Vilken bra idé, men då gäller det ju att vi lagar mat som är typsikt julig också.. vilket jag aldrig gör.. ;b Eller jo, det blev ju tomtegröt förra veckan, men det var så lätt att göra att det nästan kändes ovärt att lägga ut ett recept ;b
Postat av: Amanda
Gott men vi saknade någon form av sås. 3 av 5 tapetvåder
Postat av: Matilda
Ni skulle ha gjort någon sås med typ grädde och fiskbuljong! Buljong är underskattat..
Trackback